Schooljudo

Ook dit schooljaar, 2021-2022, volgen alle leerlingen weer 8 weken schooljudo.

Waarom schooljudo?
Schooljudo helpt bij het creëren van een veilige, fijne sfeer en pedagogisch klimaat. Het levert een significante bijdrage aan de fysieke en sociaal- emotionele ontwikkeling van een kind. Én aan de groepsdynamica van een klas.
Ieder schooljaar legt het programma het accent op een van de 6 Schooljudowaarden zoals weerbaarheid of vertrouwen. Dit jaar is dat de waarde respect.
De juffen en meester hebben het hele jaar lang toegang tot de bijbehorende digitale leeromgeving. Hierin vinden zij stof om interactief en laagdrempelig met de verschillende waarden aan de slag te gaan. Daarnaast stappen leerlingen 8 weken lang in judopak de mat op zodat zij tijdens een fysieke weerbaarheidstraining de waarden letterlijk in handen hebben. Door de samenwerking met Disney is ieder thema voor de kinderen een nieuwe ervaring die is afgestemd op hun belevingswereld.
Meer informatie vindt u op: www.schooljudo.nl